2012. február 26., vasárnap

Itthon készült: Gyurma

Gyurmaérett korba kerültünk. A sütisütés már jól ment, viszont ennek következményei rám nézve, háát...Igyhát gyurmát főztünk sóból, lisztből, temperából.
Pontosan: 6 dl vizet, 3 ek olajat , 4 ek. sót és 2 ek. borkősavat forraltam,majd fél kg. lisztet kevertem  bele s még 1-2 percig a tűzön kevertem. Kicsit nehéz volt keverni a lábosban,ezért kitettem a pultra és némi hűlés után kézzel gyúrtam tovább, ha ragadt liszteztem. Temperát gyúrtam bele,de lehet sűrű ételfestéket is használni. A keménységét melegen be lehet állítani, a hűléssel nem fog megkeményedni. Nem ismerem a boti vödrös gyurmát testközelből, de ránézésre, textúrára tök olyan. A fenti adagból 5-6 jó maréknyi gyurma lesz. Nagyon jó markolászni, nem ragad, nem fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése