2012. július 17., kedd

Paramicson leves ízes gombóckákkal

Tökre saját recept.

Vékony rántást készítek , s mehet rá a paramicsonlé, víz, só bors 1 tk szárított oregáno!, zellerlevél és egy kis fej hagyma. Nyugodtan főhet amíg a kis gombócokat elkészítjük.
Egy héten egyszer fogok egy nagyobb adag öreg kolompárt héjában megfőzök így megy vizestől a hűtőbe. Kenyérsütéshez, lángoshoz jelen esetben gombóc készítéshez használom. 
Ikrek felmentést kapnak az előrelátó konyhatechnikai megoldásból, és készíthetik dobozos krumplipüréporból készült gezemicéből is.
 Három kolompárt tehát átnyomok a nyomókán, kis lisztel 1 tojással, 1 fej fokhagymával és némi reszelt sajttal tésztává  lényegítem át. Ja só! Ha túl sok a liszt mehet bele némi zsiradék.
A forrásban lévő levesbe suttyantom a gombóckáimat, majd azok feljövetele után1-2 perccel elégedetten nyugtázom, hogy ma is jól kezdődhet az ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése