Csíramálé, kőtés, szalados...
Többek kérésére íme a recept, kissé rendhagyóan.
Végy fél kiló Tönkölyt.
Válaszd szét az ocsút a búzától.
Csak a szép, ép egészséges szemeket használd ehez. Mivel gabonát nem dobunk el, a törött szemek mennek az őrölnivalók közé.
Eközben gondolkodjunk el e mondás értelmében, a mennyiség és a minőség kérdéséről.
Ha nem válogatjuk ki a búzát, akkor az életképtelen szemek csírázás helyett rohadni kezdenek, és tönkre teszik az egészséges szemeket is.
Vajon bennünk vannak-e olyan dolgok, melyek nem képesek már a csírázásra? Érdemes őket tovább hurcolnunk magunkban?
A Levegő elem mutatkozik meg.
Ezután végy Tiszta vizet, és áztasd be 24 órára a szemeket. Szépen ki fognak pattanni.
A Víz elem hozzáadásával megkezdődhet az Élet.
A következő hat napon, egy szitán max. 1 cm vatagon rakva tartsd nedvesen, naponta kétszer háromszor átmosva. Vigyázz nagyon sérülékeny!
Néhány nap elteltével megjelennek a gyökerek és a hajtások.Figyeljük a színét, amikor belilul akkor jó. Ne várjuk meg amíg zöld lessz a fű, akkor már nem csíra. Ekkor szedjük szét az ültetvényt, nézzük át van-e benne gyanús rész, azokat szedjük ki. Húsdarálón, búzafűprésen daráljuk át egyszer-kétszer. Lehetőleg kerüljük az elektromos gépeket.
A törtetet öntsük fel másfél-két liter Tiszta Vízzel, és masszírozzuk, gyúrjuk a kezünkel át a masszát. A cél, hogy a sikért kinyerjük.
Most van itt az ideje annak, hogy kezünkön keresztül éltető, szeretetenergiákkal töltsük fel az étkünket. Énekeljünk, legyenek boldog gondolataink, gondoljunk azokra akiknek készítjük, és adjunk hálát a Földanyának, és az Égapának, hogy ilyen csodálatos növényt érlelt nekünk.
Ezután szűrjük le a levet. Tejszerű folyadékot kapunk. A korpát, én míg sül a málé, papíron a tűzhely tetején megszárítom, és később belesütöm kenyérbe. De benne is hagyhatjuk, így plussz szolgálatot is tesz, kitisztít bennünket belülről.
Ehhez a léhez adagoljunk sima és rétes lisztet, míg sűrű palacsintatésztát nem kapunk.
No most, hogy kiélveztük a játékot a Föld elemmel, itt a Tűz ideje.
Lehetőleg cserép, üveg, vagy zomános edényt használjunk.Vajazzuk ki az oldalát, és mehet bele a massza.
3-4 szál kb. 20 centis nádat dugjunk bele, ezek segítenek távozni a fölösleges nedvességnek.
Lassú tűzön, akár három órán keresztül is süssük.
Hihetetlen, hogy mindenféle édesítő nélkül milyen csodás ízű Étek készült.
Van ahol vegyesen rozzsal készítik, ki fogom próbálni.
Jó étvágyat! Köszönjük Batóka!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése